Fusilli med musslor och tonfisk

Fusilli Cozze e Tonno

Det här är en tomatbaserad sås som kommer från södra Italien där man generellt använder sig mindre av gräddsåser, mer tomatsåser och mycket fisk och skaldjur. Det är en bra vårrätt som är fettsnål eftersom den är baserad på olja. Till den här såsen bör man använda Fusilli som gör att såsen samlas i skruvarna på pastan.

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Fusilli
  • ½ dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 peperoncini
  • 420 g tonfisk i olja
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 500 g färska blåmusslor, rensade
  • 1,5 msk fiskfond
  • 400 g Barilla Arrabbiatasås
  • 200 g körsbärstomater på burk

Garnering:

  • Grovhackad bladpersilja

Gör så här:

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i hela vitlöksklyftor och peperoncini.
  2. Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, Arrabbiatasås, musslor och körbärstomater.
  3. Rör ihop, och låt puttra ihop på låg värme i cirka 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig.
  4. Om de inte öppnar sig, kasta dem.
  5. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  6. Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja.

Tips:

  • Använd tonfisk på burk av hög kvalitet när man lagar rätten, eftersom det blir godare än med färsk tonfisk.

Viktigt:

  • Det är även viktigt att endast äta de blåmusslor som öppnat sig, släng dem som inte gjort det,

Receptbidrag:

  • Barilla
Etiketter:


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän